Zolder Gyproc, Stopcontacten aansluiten, Tegelen en Tuin

Maandag zijn  we verder gegaan met het hangen van de gyproc plafond platen op zolder. Dit stukje is nu ook afgerond.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Hierna de nieuwe stopcontacten gemonteerd en aangesloten, hiervoor heb ik op zolder een aftakdoos gemaakt waar alle kabels in samenkomen.

Hierna kon ik bij het oude circuit weer slijpen voor de stopcontacten hoger te zetten en te verdubbelen, en bij de lichtschakelaar om deze te verplaatsen (staat in de weg voor de wc deur).

Hierna konden de rest van de Gyproc platen van de linkse ruimte naar het midden, om vervolgens in de linker ruimte de vloer te voorzien van een primer en beginnen te tegelen. Bij het te tegelen bleek de originele chape een 5mm te verschelen tussen de deuropening en de tegenoverstaande randen. Hierdoor heb ik bij de deuropening 5mm extra tegellijm moeten gebruiken, wat het tegelen behoorlijk vertraagt.
Ik heb 2 batches van tegels waar tussen helaas kleur verschil zit. Ik probeer min of meer random wat tegels van de andere batch ertussen te steken, hopend dat dit minder lelijk is dan een rand in een “andere kleur”.

Daarbij nog een dagje in de tuin gewerkt.  Dit leverde als eerste een kruiwagen overvol onkruid op. Hierna verder gewerkt aan de aardbeien bakken. Deze zijn nu klaar voor plastic, potgrond en plantjes te krijgen:

In de tuin beginnen er nu ook al tomaten en paprika’s aan de planten te komen, dit is dit jaar nogal laat doordat we te laat waren met planten, en het weer ook tegenzat. Bij de wortelen heb ik er 1 uitgedaan omdat die vanboven al goed leek, helaas was het dikke stuk alleen vanboven, de rest mag dus nog even doorgroeien.

Vanachter in de tuin heb ik nog een stuk muur verwijderd. Daarna wou ik de onderste laag ook verwijderen, maar bij het steken met de schup ontdekten we dat er een grote betonplaat voor ligt. Mogelijk heeft hier ooit een serre gestaan vermoed ik.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.