Klusvakantie -> Patatten, Zolder osb, Riool Wc, Monkeybars en Gyproc

Mijn vakantie is begonnen, Een groot deel van de vakantie gaat echter klussen zijn aan de bovenverdieping, aangezien we deze zo snel mogelijk af willen hebben.

We zijn de week begonnen met de patatten uit te doen in de tuin, het loof begon al een beetje te rotten, dus het was hoog tijd. Al viel de oogst wat tegen, aan de ene plant zelfs maar 2 patatten.

Hierna zijn we verder gegaan met OSB zetten tegen de zoldermuur en vervolgens de riool van de wc aan te sluiten. Dan ook maar meteen de bekabeling voor een lamp voorzien en een oude TL lamp opgehangen.
Boven/achter het reservoir van de wc heb ik een balk gezet om de muur nog wat te verstevigen, deze zit ook met een beugel aan de vaste muur verankerd.

Bij de plafond hadden we een hele tijd geleden vanboven latjes gemaakt voor een vlak stuk te maken. Dit was echter alles behalve stevig gedaan.

Oud:

Nu heb ik 2 latten op dezelfde hoek als de dakhelling gezaagd. Hiertussen heb ik latjes met pocket screws bevestigd en dit tegen de uitgevlakte latten van de zijkanten geschroefd. Dit geheel is nu zo stevig dat ik het de monkeybars genoemd heb. Dit hebben we nu in de middelste en de linkse ruimte gemonteerd.

Vervolgens hebben we de leiding van de radiator die te kort was verlengt. Voor eigen referentie in de toekomst: dit is de positie waar die zit:

Daarna konden we aan de Gyproc van de plafond beginnen:

In 1 dag hebben we de linkse ruimte op het stukje rond de schouw na gedaan en in de middelste ruimte het grootste stuk + boven de trap. Hier moet boven de wc en de zolder nog gebeuren. Boven de zolder zal voor volgende week zijn, en boven de wc twijfel ik nog, hier raak ik de plafond als ik recht sta, dus misschien beter iets nemen dat afwasbaar is + ik ben daar nog niet zeker wat voor verlichting ik ga nemen.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Hierna kon aan de voorkant van de trap ook OSB gezet worden en vervolgens van een laag Gyproc voorzien worden.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.