Mini serre, border, tuin omspitten

Het was goed weer dus buiten wat verder gewerkt. In de Lidl had ik een mini serre gekocht om sla in te kweken. Vorig jaar had ik nogal veel last van slakken in de sla, daarom heb ik rond de serre koper tape aangebracht met een kleine spatie er tussen. Op de koperbanen heb ik vervolgens een 9V batterij aangesloten, dit zou moeten voorkomen dat de slakken er voorbij komen. In de serre 2 zakken potgrond gedaan.

Onder de serre heb ik een houten frame gemaakt met worteldoek onder, in het midden steekt nog een plank omhoog. De bedoeling is dat hier een speciale gasveer op gemonteerd wordt die de het deksel openduwt afhankelijk van de temperatuur. Maar deze is helaas nog niet binnen.

 

Ik had nog wat oude vensterplanken liggen, hiermee heb ik een border rond de aardbeienplanten gemaakt, links daarvan staat de nieuwe mini serre. Daarna viel me op dat er al aardbeienplantjes in bloei staan.

Verder heb ik ook nog de moestuin omgespit en de compost van dit jaar er onder gedaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.