Tank reiniging / verwijderen; gyproc afwerking; tuin update

Na een te lange tijd, weer eens een korte update, want er zijn helaas geen grote stappen gemaakt.


Boven heb ik de randen op de zolder nog voorzien van papiertape en nog wat bijgesmeerd. Daarnaast in de rechter ruimte nog veel aan het schuren en bijsmeren geweest (nog niet klaar).

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.


De afvoer van de droogkast en de wasmachine zaten bij elkaar in 1 buis geklemd. Nu was het al 2 keer voorgekomen dat de droogkast afvoer niet meer afpompt omdat het verstopt zat. Hierbij verdenk ik dat het buisje toch net te hard geklemd zat. Daarom hebben we een T stuk in de afvoer gezet, zodat ze elk een eigen buisje hebben. Voor (met maar 1 slang op de foto) en na foto:


Een tijd terug hebben we de mazout ketel weggehaald. De tank zat nog in de grond en moest nog eruit gehaald worden. Dit is deze maand ook gebeurd. Eerst hebben we een stukje van het muurtje voor de tuin afgebroken zodat ze er makkelijker bij konden. De zand heb ik ook al wat schuin weggegraven. Langs het tankdeksel door wist ik dat een kabel lag, die heb ik ook alvast opgegraven en voorzien van een oranje buis voor meer zichtbaarheid.

De week erna is de tank eruit gehaald.

Een filmpje van deel 2 van de werken (van het eerste deel heb ik helaas geen video, en bij dit deel waren op een keer ook de batterijen van de camera leeg).

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Er is geen extra zand aangevoerd om het gat te dichten omdat ik nu een regenwaterput van 5000L wil laten steken.


De tuin:

Het was weer tijd om voor te zaaien. Ik heb begin maart al de tomaten, komkommers, paprika’s en een paar knolselder plantjes gezaaid.

In de tuin was het aardbeien net weer kapot gegaan door de sneeuw, dus dat hersteld. Aan de zijkanten werd het net eerst naar beneden gehouden door een paar zware stenen, die namen echter nogal veel plaats in en waren een verstopplaats voor slakken. Daarom heb ik die nu vervangen door wat oude dorpels waar het net tussen geklemd zit. Het ziet er meteen ook heel wat netter uit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.