Tuin – Buis Ingraven, Pad Aanleggen, Planten Update.

De voorbije weken heb ik boven nog wat geschuurd en geplamuurd, maar geen foto’s gemaakt. Verder heb ik veel meer tijd in de tuin gestoken.

Vorig jaar had ik de slangen voor de sproeiers los door de moestuin lopen. Dat was soms erg vervelend. Daarom heb ik buizen van 80mm ingegraven waar ik de slangen en kabels van de sensoren door kan trekken. Ik heb 80mm gebruikt omdat ik hier nog behoorlijk wat van had liggen.

Na het graven en wat regen was het een modder bende. Ik was al even van plan om een verharde pad te maken, dus heb ik dit nu maar eerst gedaan. Ik had nog  +-15m silex tegels liggen van 50cm, daarmee kwam ik tot aan de serre. Daar is de muur niet zo recht omdat die met natuurstenen gemaakt is.  Als ik daar 50x50cm tegels zou gebruiken moet ik de contour van de muur gaan uitslijpen, wat te lastige is. Daarom heb ik 11 stuks van 40x40cm bijgekocht en een paar zakken grind. Zo kan ik de tegels netjes leggen en tegen de muur een strook grind met worteldoek onder. Op deze manier kan het water van het dak van de serre daar ook langzaam de grond in trekken.  Op de hoek zit nog altijd een groot gat, dus de laatste 2 tegels kon ik nog niet plaatsen.

Ik had een tijd terug een paar bloembakken gekocht, hier heb ik beugels voor geprint om deze op de wal te haken.


Binnen beginnen de plantjes ook al groot te worden. (Onderstaande foto’s met 20 dagen tussen)

De mais heb ik vandaag al buiten uitgeplant, de rest zal voor volgend weekend zijn, ik vind de nacht temperatuur nog net te laag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.