Freesmachine Werkbank

Ik kreeg van mijn vader te horen dat hij wil dat ik mijn freesmachine verhuis aangezien deze nog steeds plaats zit in te nemen in zijn garage. Nu heb ik hier geen plaats voor op mijn werkbank. Dat wordt weer een extra werkbank maken. Ik heb hier ook nog een zetbankje liggen dat niet onder de werkbank past, dit wil ik dan ook integreren in deze werkbank. En met een kleine lintzaag hetzelfde.

Deze keer heb ik geen 3d tekening gemaakt maar gewoon aan het werk gegaan met ongeveer afmetingen. Als eerste stap heb ik een stapel balken die ik nog had afgeschaafd.

Hierna alles op maat gezaagd en in elkaar gezet. Deze keer had ik de tijd niet om alles met pen gat verbindingen te maken, dus heb ik alles met lange schroeven in elkaar geschroefd en overal wat houtlijm tussen de verbindingen. De houtlijm zal wel niet veel doen aangezien dit een kopse verbinding is.

Na een weekendje zagen, schroeven, plamuren, schuren zag het er dan zo uit:

Vanboven in de grote opening komt een schuif met de zetbank op. Links onder komen 3 of 4 grote schuiven. Rechts komt vanboven een schuif voor een pc en dan daaronder een schuif met de lintzaag op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.