Dampscherm Afplakken, Kitten en Slopen

12 December

We zijn verder gegaan met het afplakken van de naden en nieten, stiekem toch veel werk, maar het is nu klaar.

19 December

Nu de naden en nieten afgetaped zijn was het tijd om de randen naar de muur af te kitten. Hiervoor heb ik 19 tubes Soudal Vapourseal gebruikt. Helaas vergeten foto’s te maken.

28 December

Hierna hebben we panlatten geschroefd tegen de balken om het dampscherm nog beter op zijn plaats te houden en om de volgende laag op te schroeven. Helaas heb ik er niet genoeg gekocht waardoor dit niet afgewerkt kon worden.

Het werken met een paar halogeenspots was ik ook moe, daarom heb ik de elektriciteit voor de lampen terug aangesloten en kon ik terug wat lampen ophangen. Bij het verbouwen is goed licht belangrijk, dus heb ik wat TL bakken gehangen. Later worden dit waarschijnlijk langwerpige LED panelen.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

30 December

We hebben het muurtje rond de trap gesloopt. De planken die er tegen aan stonden hebben we voorlopig laten staan om niet in het trapgat te vallen. De stenen gingen vlot los, en kunnen ook makkelijk zuiver gemaakt worden. Het kost wat werk, maar bespaard weer afval want ik hou ze bij voor een volgend project.

Het zuiver maken geeft dan een stapeltje zuivere stenen en een stapeltje beton.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

1 januari:

Op nieuwjaarsdag wat rustig aan gedaan. Een hele tijd geleden had ik de kast op de wc afgemaakt, maar hierbij waren de deurtjes gevallen en daardoor beschadigt. Intussen had ik tussendoor nieuwe laten zagen. Nu waren deze klaar en was het een mooie moment om de nieuwe deurtjes erop te hangen.

2 januari:

Vandaag verder gegaan met het zuiver maken van de stenen. De meeste zijn goed gelukt. Alles ligt nu klaar om naar beneden te doen als het weer weer wat warmer wordt.

Daarna de vloer in het middelste gedeelte ook al uitgebroken. Dit ging vlot, ook weer een deel tegels heel eruit gekregen. Daarna wou ik de vloer afschuren. Nieuwe slijpschijf voor gekocht, maar bij het openmaken bleek helaas de moer om de schijf vast te zetten er niet bij te zitten. Dit gaat dus nu nog niet lukken.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.