Tegenslag en vloeren schuren

Bij het losmaken van het bezetsel op de muur rond de deur zag ik dat de balk maar aan 1 kant op de muur steunt. Aan de andere kant rust deze 60cm op de muur. Dit moet dus opgelost worden. De balk opschuiven gaat teveel moeite kosten, dus dat wordt de deur ongeveer 25cm opschuiven.

16 januari:

Vandaag de tegellijm van de vloer geschuurd in de middelste ruimte. De vorige keer dat we dit gedaan hadden (op het gelijkvloers), hadden we een machine gehuurd. Het huren was duur, de schijven die je erbij moest kopen waren duur en waren snel op. En de machine zelf viel regelmatig stil. Dit wilde ik dus niet opnieuw.  Bij Ecotools kwam ik deze komschijf besteld: Link Voor de stofafzuiging heb ik hier een stofkap bij besteld met stofzuiger aansluiting: Link Omdat dit nogal zwaar werk is voor de slijpmachine heb ik bij de gamma een goedkope machine bijgekocht. Gaat die kapot dan ruil ik hem onder garantie wel om. (Mijn goeie bosch is al buiten garantie).

Een paar uur schuren later ziet het resultaat er wel goed uit. Bij de gehuurde machine was het stof niet goed af te zuigen en ging er meer stof de lucht in dan in de stofzuiger. Dat ging deze keer veel beter. Vrijwel geen stof dat ontsnapte. En de cycloon op de stofzuiger deed ook goed zijn werk. 2 keer een emmertje vol met fijn poeder.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.