Chappen + Afdak kuisen -> stenen verhuizen

Deze week begonnen met het laatste stukje chappe in de linkse ruimte. Omdat het nogal warm was heb ik alles afgedekt met plastic zakken om zo ervoor proberen te zorgen dat de cement niet te snel droogt.

Hierna was het tijd om het afdak eens te kuisen na de winter. Maar voordat hier aan begonnen kon worden moesten eerst de stenen die we een tijd geleden daar tijdelijk gezet hadden opgeruimd worden.

Eerst de stenen die een tijd terug opgeruimd waren weer verplaatsen. Dan een grotere (euro) pallet zetten. Hier heb ik met wat ander pallet hout 2 vertikale balken aan gemaakt. Hiermee kon ik een pallet op dezelfde hoogte schroeven als het dak van het hok ernaast. Aan 1 kant zit de pallet aan het hok en aan de andere kant aan de palen. Nu kon  eerst de berg recuup stenen van pas opgeborgen worden.  Daarna de stenen die het langste buiten lagen er weer voor.

Op de bovenste pallet is het de bedoeling dat er ook dakplaten komen en dan van voor overal een gootje om het regenwater in een ton te laten lopen om de groenten tuin te gieten. Maar deze had ik helaas nog niet en zal voor volgende week zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.