Dakje, Regengoot, regenton en wc boven begin

Week 300 in de verbouwing.

Deze week vooral in de tuin bezig geweest. Vorige week had ik het hokje voor de stenen gemaakt, maar ik had niet genoeg dakplaten. Deze weke heb ik er bijgehaald en ook wat dakgoot. Dit gaf dit resultaat:

De volgende stap was de ton aanpassen om te dienen als regenton. Op 5cm van de bodem heb ik een gat geboord en een kraantje gemonteerd. De 5cm is om te voorkomen dat het bezinksel in de ton blijft.  Hierna de 2 bestaande gaten in de zijkant dichtgemaakt. De ene gaan we nog gebruiken als overloop, hier heb ik een oud afvoer roostertje ingezet met wat vliegendraad achter. Een ander gat aan de zijkant dicht gelijmd met een plastic plug. Vervolgens bij het deksel in het gat vliegendraad geplakt. Dit houd bladeren buiten en voorkomt dat muggen er eitjes in kunnen leggen.

In de tuin was de eerste radijs al klaar om te oogsten. Deze had wel een beetje een rare vorm, maar ik vermoed dat dit is van het verplanten. Dit wordt normaal niet gedaan met radijzen. Er is al weer een nieuw rijtje in aangroei sinds deze week, deze keer direct in volle grond.

Verder nog een stuk onkruid omgespaaid. Hier wil ik aardbeien gaan planten, maar ik denk niet dat dit nog voor de zomer gaat gebeuren. Ik moet nog een paar meter verder doen, maar mijn rug zei al stop na dit stuk.

Boven de zakken op de chape verwijderd. Deze hadden duidelijk wel effect. Het ziet er nog wat vochtig uit.

Bij het trapgat een stuk houtpaneel weggezaagd en een profiel los op de grond gelegd waar de nieuwe muur gaat komen. Ook met een stoel even geprobeerd waar we een wc willen zetten. Hier moest bepaald worden hoe ver naar achter kan, met als voorwaarde om nog recht te kunnen staan. Hieruit is gebleken dat de muur naast de trap gewoon kan doorlopen. Dit gaat ook het stevigste zijn. Helaas had ik geen foamband in huis, dus de profielen nog niet gemonteerd. Hopelijk is het volgende week ook wat frisser om te werken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.