Platen kelder terugzetten, Chappen en Tuin

Maandag was een feestdag, dus weer wat extra kunnen klussen. In de kelder was een paar weken geleden een riool lek geweest, ondertussen is de isolatie en muur die toen nat waren weer terug droog. De isolatie, dampscherm en osb platen konden dus terug geplaatst worden.

Hierna kon ik boven weer verder met chape leggen. Hier heb ik doorgewerkt totdat de zand op was. Weer naar de winkel dus. Het gat in de muur onder de buizen heb ik ook weer opgevuld met een paar stukken steen en wat mortel.

Door de week hebben we weer chapezand bijgehaald.

Op zaterdag was het echter zo een goed weer dat we weinig zin hadden om boven te werken. Dit plus het feit dat de plantjes die in huis in potjes stonden naar buiten moesten verhuizen.
Van een aantal kunststof platen hebben we een plantenbak gemaakt. Hierboven met afvalhout en netten een afscherming tegen de vogels rond gemaakt. Het meeste tijd kroop nog in het zeven van zand. De zandhoop die de vorige eigenaar in de tuin achter gelaten had zat vol met stukken plastic. Deze hebben we er zo goed mogelijk uit gezeefd. Hierna de plantjes gezet. De grote op de foto zijn aardappelplanten, deze stonden er al. De andere zijn nog te klein om goed te zien op de foto.

Zaterdag heb ik dan weer wat verder gedaan met het chappen, deze keer moest ik alles zelf doen waardoor het niet zo vlot ging, maar ik heb toch 2 stukken gedaan gekregen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.