Zonnepanelen + 3D printer afzuiging

In 2012 hebben we zonnepanelen laten leggen op het huis van mijn ouders. (Link naar de blogpost). Nu dat ik mijn eigen huis heb, is het tijd om ook zonnepanelen te leggen. Hierbij heb ik weer gekozen voor Bisol panelen. Deze keer 12x “Bisol Premium Bmo 320wp Full Black Mono” met een SMA STP 3.0-3AV-40 omvormer. Voor de installatie heb ik deze keer ook weer voor Elcubi gekozen.

Foto’s:

De panelen:

De omvormer:

De energie die deze installatie oplevert kan hier bekeken worden:


In de kelder heb ik een resin 3d printer staan, deze stinkt een beetje. Daarom heb ik nu een T splitsing op de afzuigingsbuis van de oven gezet. Met 2 terugslagkleppen zodat de geur niet de oven in gaat en de warmte van de oven niet de printer in gaat.

Voor en na foto:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.