WC kast en sturing stofzuiger

Ik ben begonnen aan de kast op de wc. Na op een paar plaatsen offerte te hebben gevraagd voor het hout was ik hard geschrokken, Op 1 plaats vroegen ze bijna 300€ en op de andere plaats zelfs +650€ voor de platen te zagen en te voorzien van kantband (was wel incl materiaal). In de gamma kan ik voor 42,5€ een plaat van 250x40cm in hoogglans wit kopen, tel daar nog een paar euro voor kantband bij en we zijn veel goedkoper uit. https://www.gamma.be/nl/assortiment/cando-meubelpaneel-hoogglans-wit-250×40-cm/p/B509632 Hier heb ik er 2 van besteld.

Het ontwerp van de kasten ziet er als volgt uit. in de rechtse kast komen plankjes, in de linkse zitten de buizen die naar boven lopen verstopt.

Hiermee heb ik dan vervolgens een zaagplan gemaakt. Ik kwam hierbij 2 planken te kort, hiervoor heb ik gezorgd dat dit niet zichtbare zijn en dat ik deze hierdoor uit 2 delen kan maken. Dan paste het wel, en kwam ik tot dit zaagplan:

Ik heb al de planken gezaagd en ben al begonnen met de rechtse kast in elkaar te zetten.

Eerste plaat passen om de hoogte zeker te weten, hierbij zag ik dat de muur rechts niet super recht is, hopelijk valt dit straks niet te hard op.

Hierna half in elkaar schroeven, de gaatjes boren voor de legpinnetjes nu dat ik er nog bij kan. Dan de linker plank erop en passen.

Bij de stofafzuiging op de werkbank ben ik weer verder gegaan met de centrale controller te bouwen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.