Vloer en WC muren tegelen

De voorbije 3 weken stonden weer volledig in het teken van het tegelen, deze keer in de middelste ruimte. Eerst hebben we een groot deel van de hele tegels gelegd.

Na het opkuisen zag dit er dan als volgt uit:

Hierna een dagje bezig geweest met al de gesneden tegels, dit was meer werk dan gedacht.

Deze week zijn we ook nog gaan shoppen en hebben wand tegels voor de wc gekocht. De witte zijn voor de zijmuren, en de iets donkere (maar nog steeds lichter dan de vloer) zijn voor de achterwand.

Om hier aan te beginnen leek het me handig dat de voegen al ingewassen waren zodat we hier geen lijm in kunnen knoeien. Dus dit heb ik ook even op een avond gedaan, hier heb ik wel maar een stuk gedaan, en niet heel de ruimte.

Daarna kon ik ook het frame rond de toekomstige deur van profielen maken. De reden dat dit nog niet gebeurd was, is dat het tegelen dan weer een stuk lastiger werd met de extra stukken die uitgesneden moeten worden. Daarom heb ik ervoor gekozen de profielen met high-tac kit vast te lijmen op de vloer tegels. Het resultaat is dat dit ook muurvast zit.

In de namiddag de achtermuur betegeld, we hadden nog wat lijm over, dus ook meteen nog 2 vloertegels bijgelegd.

Na het zuiver maken van de achtermuur konden we verder met de zijmuren.

Op de vloer moeten er nog een aantal tegels gelegd worden, en daarna zijn we voorlopig weer klaar met tegelen, totdat de rechtste ruimte aan de beurt is. Maar ik wil nu eerst de wc verder afwerken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.