Nieuwe badkamer start

Na een paar jaar een antieke badkamer zonder verluchting gebruikt te hebben wordt het toch eens tijd om aan een nieuwe badkamer te beginnen. Deze komt in een andere ruimte, hierdoor heb ik altijd een badkamer om me te douchen, en kan ik nadien de oude slopen.

Ik ben deze week begonnen met de sleuven te maken voor de rolluik schakelaar. Hier komt later een zelf gemaakte module in, daarom heb ik 2 buizen voorzien. 1 voor 230V en 1 voor een bus kabel.

Bij de deur stond een lichtschakelaar, deze wou ik echter op de gang hebben. Dat scheelt weer een tegel waar een gat in moet en met een verklikkerlampje in de schakelaar vind ik het wel handig in de gang. De schakelaar heb ik daarom deze week door de muur gevoerd. De afwerklaag is met snelgips gedaan en is niet erg vlak, dit is niet zo erg omdat het toch nog betegeld wordt. De gang kant wordt gedaan bij de gang renovatie.

In de valse muur moeten wat stopcontacten bijkomen, de waterleiding van de wasbak en douche, en de afvoer van de wasbak. Hiervoor moeten dus ook gaten naar de kelder voor geboord worden. In de kelder geeft dit helaas dat er meteen een grote brok uitbreekt. Dus hier maar meteen een paar buisjes ingezet en bij gesmeerd.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.