Dak Dag 5 + Nieuwe CV “Oplossingen”

Na een nogal onvriendelijk telefoongesprek zij de baas van het CV bedrijf dat hij even kwam kijken. Uurtje later stond hij hier. Hij kwam uit de lucht gevallen dat de gasmeter geaard moet worden. Dan kwam hij met het verhaal dat dit voor een elektricien is blablabla, hij heeft een aardingsklem rond de buis geplaatst, maar de rest wou hij absoluut niet doen “want jij bent elektricien…”.
Bij de CV ketel heeft hij ook een klem gezet, aarding aangesloten en vroeg hij of het goed was. Ik kon het niet goed zien omdat ik afstand wilde houden i.v.m. corona gevaar. Aangezien hij een klem had gezet dacht ik wel dat het goed zou zijn, dus ja gezegd. Even later was hij naar huis en kon ik kijken. Toen bleek dat hij de klem enkel op een doorverbind draad naar een andere klem had gezet. De aardkabel die van de meterkast komt die hing dus nog steeds met een lusje rond de buis. Pfff kunnen ze nu niks? Ik ga het dan maar zelf fiksen.
De lucht aanvoerbuis die los zat heeft hij ook gemaakt, maar hij had geen pvc lijm bij, hij heeft dus de mijne gebruikt waardoor het potje nu leeg is.

Hieronder een foto van wat volgens hem dan een goede aarding is, vanboven netjes de klem, en vanonder vlak boven de stopcontacten de draad nog steeds rond de buis gedraaid.

Bij de offerte werd mij gezegd dat de ketel een 0-10V ingang zou hebben voor de proportionele regeling van de brander. Die blijkt er niet op te zitten, maar staat ook nergens op papier dat hij het zou hebben pfff.


Hierna ben ik verder gegaan met het plafond in de berging, hier heb ik nu de balken in de andere richting gezet.


De dakwerker is vandaag aan de voorkant begonnen aan het stuk waar de dakgoot tegen moet komen. En aan de achterkant heeft hij zijn stelling geplaatst.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.