Badkamer egaliseren en vloer leggen

Ik heb voor de vloer bij de douche op te hogen een mini bekisting gemaakt. Deze is evengroot als de douchebak en is ook rond de afvoer gemaakt. Aan de muur kant heb ik op een 10cm van de muur ook een latje gezet, dit om alles vlak te kunnen strijken over de balkjes. Deze heb ik er nadien uit gehaald en gevuld met beton.

Hierna heb ik de sifon terug geïnstalleerd en alle buizen aan elkaar gelijmd. Hierna kon de douchebak op zijn plaats gezet worden. Om deze vast te zetten heb ik 2 bussen montagelijm op de grond leeg gespoten. Hiermee zal de bak niet meer gaan lopen. Tijdens het drogen heb ik een paar zakken van 25kg erin gezet om hem wat zwaarder te maken. Vlak na het zetten van de bak heb ik de eerste 2 lagen van het muurtje gemetseld. Dit om te zorgen dat het waterdicht membraan overal goed aangesloten kan worden. Voor de muur heb ik ytong blokken gekozen omdat dit ook meteen wat isoleert.

Hierna konden we verder met de vloer te leggen. Deze hebben we eerst zonder lijm al eens gelegd om alles te snijden. Daarna met lijm alles goed geplaatst. Voor de vloer vlak te houden heb ik deze keer dezelfde clips gebruikt als bij de wc muren. Dit werkte daar goed en hier dus ook weer :).


Verder heb ik mijn freesmachine verhuisd. Nu ik een werkplaats heb waar het niet het hele jaar door of te warm of te koud is, dan hoop ik dat ik dit ook eens kan afmaken.

Bij de Aldi in de “nu goedkoper rek” vond ik 3 kastjes met sorteerbakken voor heel weinig geld. Deze heb ik nu opgehangen voor de grotere bouten en moeren te sorteren (M6 tot M12).

Ik had een aantal werkbladen gekregen, daar heb ik er nu 3 van gemonteerd op de rekken die ik vorige maand had aangepast. Het blad op de linkse hoek heb ik schuin moeten maken omdat de deur nog open moet kunnen gaan. Dat heb ik gedaan door heel voorzichtig vlak achter de kantstrook door te zagen, vervolgens het schuine stuk eruit zagen en de kantstrook terug vastlijmen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.