Tuin Bewatering

Vorig jaar had ik opzei van het huis een water kraantje gemaakt waar een tuinslang op hing die de hele zomer tot achter in het gras lag. Dit was niet erg handig. Daarom heb ik dit jaar een tyleenslang naar achter ingegraven. Deze heb ik in een wachtbuis gestopt ter bescherming en en ik heb er ook meteen een stroomkabel bijgetrokken.

Na +-25m graven zag de tuin er dan zo uit:

Daarna kon de buis gelegd worden. Bij het huis heb ik een trechter ge-3dprint om de buis / kabel makkelijker door de muur te krijgen.

Achter bij de serre heb ik een boordsteen (langs het gat dat ik nog steeds gegooid heb) geplaatst om de zand wat op zijn plaats te houden, de buis loopt hier dan onderdoor.

Alle zand terug in de geul en ingezaaid met gras:

Hierna ben ik begonnen met nog een paar boordstenen te plaatsen en wat oude beton tegels te plaatsen met worteldoek onder om dit hoekje beter onkruidvrij te krijgen. Dit wil ik nog doortrekken tot in de achterhoek van het perceel.

Hierna ben ik weer verdergegaan met het water. Ik heb wat kunststof T stukken en een bocht gekocht. Dit om wat wasmachine waterkleppen aan te kunnen sluiten. Hiermee wil ik het sproeien wat gaan automatiseren. Deze “collector” en een elektriciteitskast heb ik dan onder het afdakje naast de serre tegen de muur geschroefd.

Als ik nu hier op de kraan een tuinslang aansluit ligt deze nog steeds op de grond te slingeren. Daarom heb ik een muurhaspel die vanzelf oprolt gekocht. Om deze te monteren en om de kast/kabels van UV licht te beschermen heb ik nog een aantal planken toegevoegd.

Om de serre meer een serre te maken en geen afdak heb ik aan de linkerkant de opening al dichtgemaakt met dik transparant PVC (Slecht te zien op de foto). Dit lag al klaar van vorig jaar, maar is er nooit van gekomen toen. Nu de voorkanten nog met iets dat makkelijk open kan.

Onder op de foto kan je al zien dat de patatten goed beginnen te groeien, althans het loof.

Links langs het huis heb ik ook nog een stuk bloembak omgespit en de randen hersteld. Vervolgens van karton en schors voorzien. Hier willen we dit jaar zonnebloemen gaan planten.

De sla van vorige keer begint ook al te groeien.

Het was het ook tijd om de moestuin verder in te zaaien.

Wat er nu staat:

  • 4 rijen wortelen
  • 1 rij rucola
  • 2 rijen spinazie
  • 1 rij Radijs
  • 1 rij Knolselder

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.