Stenen zoeken

Bij de bureau is er nu een groot raam tot op de vloer, dit wil ik gaan vervangen door een dat begint op +-1m20 hoogte.  Hiervoor heb ik bakstenen nodig, maar het probleem is dat dit type niet meer gemaakt wordt. Omdat er dan toch zeker kleurverschil in gaat zitten wil ik eerder de bruine gebruiken die vanonder gebruikt zijn bij het huis. Gisteren ben ik op een aantal plaatsen gaan kijken, maar ze hadden niks van dit type. Bij 1 winkel heb ik 2 samples meegekregen van andere stenen, maar helaas vind ik ze er niet echt bijpassen.

Deze week heb ik de ramen/deuren en spouwmuurisolatie ook toegezegd.

Ramen/deuren worden gedaan door Jan Philtjens uit Lommel. De ramen worden allemaal 3 voudig sanco plus EN2 glas (Ug waarde: 0,7 W/m²K). Binnenkant raam crème wit en aan de buitenkant RAL7016 antraciet grijs.

De spouwmuurisolatie door Umans in Overpelt. De isolatie die zij gebruiken zijn HR++ Termoparels met een lambdad van  0,0337. Mijn spouwen zijn 5cm welke compleet worden opgevuld. Deze isolatie is vochtdoorlatend, waardoor de spouw blijft “ademen”. De hechting gebeurd door een latex lijm bindmiddel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.