Plafond, pomp en tuin update

Boven ben ik verder gegaan met het plafond. Alle platen die pas bij gesmeerd zijn heb ik opgeschuurd. Daarna nog een beetje verder gegaan met bijsmeren en al 2 papierstroken geplakt. Doordat ik wat laat begonnen was ben ik er toen mee gestopt, de rest is voor een andere keer.


Een tuin update: Er staan al behoorlijk wat tomaten aan de planten, ook de komkommers beginnen al goed te groeien. Bij de courgette hebben we er al een paar courgettes kunnen oogsten. De rucola doet het te goed (we kunnen niet bijhouden met deze op te eten) waardoor de wortelen ernaast wat weinig licht kregen, dus deze heb ik wat moeten bijsnoeien. De zonnebloemen en mais zijn ook goed opweg.

 


Ik had ook nog een nieuwe waterpomp gekocht. De oude was kapot en de aanzuigleiding was afgebroken. Met hete lucht en wat gepruts heb ik de kapotte bocht van de oude leiding gekregen, daarna een nieuwe bocht op gelijmd en met een stukje flexibel met de pomp verbonden. Helaas zuigt die nog ergens valse lucht aan waardoor hij zijn vacuüm verliest in de aanzuigleiding.


En voor de aandachtige kijkers: bij de vorige update was te zien dat er 3 klemmen misten bij de zonnepanelen en vervangen waren door andere stukjes ijzer om ze toch maar op de plaats te houden. De missende klemmen zijn dinsdag binnengekomen en heb ik ook meteen geïnstalleerd. Helaas vergeten foto’s te maken op het dak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.