Plafond, deur en start elektriciteit & verwarming+Weer Pech

2 updates geleden was ik erachter gekomen dat de balk boven de deur niet correct ligt. Om dit op te lossen heb ik hier een stuk muur onder geplaatst. Dit in 2 keer omdat ik het niet vertrouwde dit in 1 keer te doen.

Hierna kon de muur aan de andere kant uitgeslepen worden. Helaas kwam hier iets te veel mee waardoor ik weer wat moet terugbouwen. In tussentijd even een stiep onder de balk, niet dat dit nodig is, maar onder het motto baat niet schaad niet.

Omdat ik toch veel stof aan het maken was met het slijpen ook meteen gaten gemaakt voor stopcontacten. Deze wil ik wat hoger hebben en verdubbelen. De lichtschakelaar wil ik gaan verplaatsen en voor de verwarming wil ik de buizen weggewerkt hebben.

Bij de oude schoorsteen is nu het oude bezetsel dat vol met roet zat ook weggehaald. De muur moet hier nu wat vlak gesmeerd worden en dan een isoleer primer voordat er weer bezet wordt.

In de middelste ruimte hebben we ook de plafond voorzien van latten en deze zo goed mogelijk uitgevlakt. Hier zit helaas een knik in de plafond aan de achterkant waardoor dit zowat niet te doen is zonder veel ruimte te verliezen.

Tot zover de updates van de boven verdieping.

——————-

Toen ik onderdelen aan het zoeken was in mijn rek in de elektronica kelder, zag ik dat er water op de vloer stond. Na dit te hebben opgepoetst stond er even later weer wat water.

Ik vreesde al het ergste, een paar jaar geleden hebben we de voegen gerepareerd en alles voorzien van waterdichte coating.  Na het verwijderen van de osb platen, het dampscherm en de isolatie, viel het me direct op dat de afvoer van de keuken die hier achter de muur verdwijnt drupte. Gelukkig, dit is makkelijk te verhelpen. Na het wat verder te inspecteren bleek dat er bij een lijmbocht geen / veel te weinig lijm gebruikt is geweest destijds, en hierdoor lekt deze. Ik heb de buizen uit elkaar getrokken, alles zuiver gemaakt en geschuurd en vervolgens goed terug aan elkaar gelijmd. DIt is weer gefixt, alleen nu de muur en isolatie nog laten uitdrogen voordat ik alles terugzet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.