Klaar met tegelen

Na een paar weken is het eindelijk zo ver, we zijn klaar met het tegelen in de badkamer. Volgende stap is het inwassen van de tegels.

De voorkant van de douchemuur is ook opgevuld en betegeld, maar ik zie dat ik hier nog geen foto’s van genomen heb. Die komen bij de volgende update van het inwassen.


Omdat binnenkort het dak vernieuwd wordt had ik ook wat keuzes te maken in verband met de cv ketel. Ofwel moet de bestaande schoorsteen vervangen worden door een dubbelwandige inox buis, ofwel de ketel vervangen door een gasketel en een dunnere nieuwe schoorsteen naar boven. Na wat offertes op te vragen kwam ik bij het volgende uit: Een nieuwe gasketel incl installatie kost maar 2-3000€ meer dan de inox buis (is een lange buis, helemaal vanuit de kelder). De cv ketel heeft al een behoorlijke leeftijd, ik heb geen idee hoe lang die nog mee gaat, deze is niet condenserend, dus rendement is niet zo hoog. Verder heb ik een 200L boiler wat ook niet al te energiezuinig is. Daarom heb ik beslist om toch maar op gas over te schakelen. Stap 1 is dan gas laten aanleggen, hiervoor moeten nu de voorbereidingen beginnen. Er moet in de kelder een gat gemaakt worden in mijn dampscherm en isolatie zodat ze bij de buitenmuur kunnen om te boren. Dit heb ik al even afgetekend met tape, dan kan ik later in de week dit voorzichtig uitzagen zodat het dampscherm niet beschadigt geraakt.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.