Gyproc + Tuin updates

In de rechter ruimte boven hebben we nu ook Gyproc platen tegen de plafond geschroefd.

Daarna de middelste ruimte leeg gemaakt en in de 2 nu lege ruimtes de randen rond de Gyproc platen aan de muur dicht gemaakt met pur schuim.

Vervolgens in alle 3 de ruimtes de platen helemaal vanboven ook erop geschroefd, en meteen voorzien van richtbare LED spots. Bij de rechter ruimte ben ik al begonnen met deze plaat grof bij te smeren met filler, maar doordat de dag al zowat voorbij was niet zover geraakt.


De tuin update:

Ondertussen zijn de tomatenplaten ook weer goed gegroeid.

Op 7 juni  heb ik de stokjes om de planten omhoog te binden vervangen door touwen:

Op 19 juni zijn ze al een heel stuk gegroeid:

De courgette planten zijn ook al een heel stuk groter geworden.

De aardbeien lijken einde seizoen te zijn, er komen alleen nog heel kleintjes aan. Hier ga ik nog even proberen of ze op aardbeienmest reageren. Inmiddels heb ik het net ook afgemaakt. De zijkanten dicht en aan de voorkant 2 “luiken” met een buis vanonder om het naar beneden te houden.  Helaas trekken deze netten wat krom waardoor er opzij toch openingen ontstaan, maar ik heb sindsdien er geen vogel meer in betrapt.

De appelboom begint ook al behoorlijk wat blad te krijgen. Er zaten ook al behoorlijk wat bloesems op, maar deze heb ik verwijderd, dan steekt de boom meer energie in de wortels ipv vruchten. Volgend jaar moeten er ook het grootste deel af, het jaar daarna kan alles blijven hangen voor een goede appeloogst.
Om de boom wat te helpen met de wind heb ik toch maar een paal erlangs gezet en een stuk spanriem errond gemaakt.

Ik had nog wat pallettenhout liggen. Hier heb ik een karretje van gemaakt voor de BBQ. Hierdoor is deze ook weer hoger wat beter is voor de rug. Er moet nog een tafeltje boven de gaskan komen en het hout moet nog een vernis laag krijgen (na eerst geschuurd te worden).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.