Chape + Stopcontacten veranderen

Ik zag toevallig op de site van de Gamma dat ze Chapezand in voorraad hadden. Dit scheelt weer te veel betalen bij een bouwwinkel in de buurt. Na het werk elke dag een aantal zakken gaan ophalen, na een paar dagen zag het er boven dan zo uit:

Voordat ik verder ging met chappen wou ik nog eerst de elektriciteit van de stopcontacten boven even bekijken. Deze hangen samen met de berging op 1 kring, maar in de berging heb ik 2 stopcontacten toegevoegd waardoor het totaal nu boven de 8 stuks zit. Daarom nu eerst even uitgezocht hoe de bedrading liep en 2 stopcontacten afgekoppeld en een nieuwe voorbedrade buis naar de afgekoppelde stopcontacten getrokken. Hiervoor moest er wat chape weg gekapt worden, maar omdat we toch gingen chappen, heb ik dat ook meteen terug kunnen opvullen.

Op Donderdag hebben we dan gechapt tot de cement op wasen hierna nog wat gips gesmeerd op de muren. Van de gips heb ik geen foto’s, van het chapewerk wel.

Op zaterdag konden we dan weer verder chappen. Dit ging vrij vlot*, op een halve dag de rest van de vorige ruimte afgemaakt en een andere ruimte aan 1 kant klaar.
*Vlot als in de chape ook nog met de hand moeten draaien etc.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.