Afkitten, radiator hangen en Rolluiken plaatsen

Ik ben weer verder gegaan met het afkitten van de tegels. Nadat ik hiermee klaar was kon de radiator in de badkamer opgehangen worden. Dit was nog even zoeken op welke hoogte deze moest komen aangezien de buizen uit de muur komen en bij de vorige radiatoren dit altijd uit de vloer was (en bij nader inzien hadden we ze daar ook beter in de muur kunnen maken, veel handiger bij het poetsen).


Voor het raam moet nog een rolluik komen. In november was ere een actie bij Rolluiken-discount.nl voor een gratis somfy motor bij elk rolluik (van hetzelfde type als bij de slaapkamer) tot 5 stuks max. Ik heb toen een rolluik voor de badkamer besteld, maar ook meteen voor de bureau, living en de keuken opzei. Deze bestelling heb ik op black friday gedaan zodat ook nog eens de verzendkosten wegvielen.

Vorige week was deze bestelling binnen gekomen. En deze week hebben we alles gemonteerd, nu in de donker kom ik erachter dat ik daar weer geen foto’s van genomen heb. Wel waren er een paar beschadigingen door het transport. Ik heb de webshop gecontacteerd en het wordt in orde gebracht :).

Hierna was het tijd om alles aan te sluiten. Voor de badkamer betekende dit 2 buizen leggen naar de plaats waar al een wachtbuis door de plafond van de kelder zat. 2 buizen omdat er 230V en een bus kabel door moet voor de toekomst.

Voor de andere rolluiken waren deze kabels al voorzien. Hierna kon alles aangesloten worden, in de toekomst komt er bij elk rolluik een mooie zelfbouw sturing, maar in tussentijd blijft het rolluik in de badkamer met een ouderwetse draaiknop en die van de living en de bureau met 1 schakelaar in de keuken. Die schakelaar zit op de bus kabel en schakelt een paar relais in de kelder.

Tijdelijke oplossing relais:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.