Boven schilderen + Tuin update

Nadat de hal min of meer klaar is ben ik boven weer verder gegaan aan de rechter ruimte. Na de muren 2x bij te smeren en te schuren en de plafond nog eens te controleren was het tijd om alles te impregneren / vastzetten zodat de verf er niet te hard word ingezogen.

Voor toekomstige referentie, dit is het spul dat ik daarvoor gebruikt heb:

Hierna heb ik een frame van latten met daarop underlayment platen gemaakt om aan de voor en achterkant het gat tussen plafond en vloer nog dicht te maken. Aan de bovenkant zit het frame geschroefd aan de balkjes en aan de onderkant heb ik het vastgezet met purschuim aangezien de chapevloer hier alles behalve vlak is en gewone kit dus niet kon.

Hierna konden de muren en plafond in de primer gezet worden.


Tuin update:

9 juni heb ik de eerste aardbeien kunnen plukken, dit jaar hangen er door de kou echter heel weinig bloemen aan de planten, dus ik verwacht dit jaar niet veel aardbeien. Ook lijken ze veel kleiner te blijven dan vorig jaar.

20 juni hebben we een eerste aardappelplant uit gedaan, hier hing helaas ook nog niet veel aan.

2 juli heb ik nog wat update foto’s gemaakt.

De zonnebloemen, mais en courgettes beginnen het goed te doen. Al waren ze vorig jaar rond deze tijd al wel groter.  De sla, wortelen, aardappelen en tomatenplanten doen het goed (de tomatenplanten zijn op de foto pas bijgeknipt zodat ze meer energie in tomaten dan in bladeren gaan steken.) Verder ben ik in wat potjes ook knolselder aan het kweken die binnenkort uitgeplant kan worden.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.