Tuin werk

De eerste aardbei van de foto vorige week was na een paar dagen wachten eindelijk rood genoeg om te eten. Smaakt veel beter dan die uit de winkel.

–>

In het begin van de week verder gegaan met de houten omkasting van de betonpalen. En deze dan ook meteen gebeitst. De plaat rechts heb ik later in de week ook nog gedaan, maar op dat moment geen foto gemaakt.

Om de bak van de serre te vullen zijn we 10 zakken potgrond gaan halen. Hieronder heb ik een stuk plastic folie gelegd om te zorgen dat het giet water niet  de bodem in wegtrekt. Over die  plastic vervolgens een stuk worteldoek gelegd om het wat steviger te maken tegen beschadigingen. Vervolgens konden de zand erin met 10 tomatenplantjes, 2 komkommerplantjes en daarnaast wat ijsbergsla gezaaid. Bij een paar tomatenplantjes heb ik al een touw gehangen waar ik ze aan wil opbinden, maar de stam is eigenlijk nog wat dun.

Vervolgens heb ik het stuk links langs de serre omgespit en voorzien van wat gedroogd koemest. Hier heb ik aardappelen (ja ik weet dat ik ruim laat ben hiermee), wortelen, rucola, mais en wat zonnebloemen geplant.
Vorig jaar bij het oogsten had ik blijkbaar 1 aardappel over het hoofd gezien. Deze kwam ik tegen en heb ik bij de andere geplant. Dit is het plantje dat al zichtbaar is.
De aardbeien beginnen ook al goed rood te worden nu.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.