Dak isoleren start

In het linkse gedeelte van het dak zijn we begonnen met het isoleren. Eerst de voorbereidingswerken. Op de grond ligt veel stof van toen het dak afgebroken werd, dit hebben we allemaal met de stofzuiger zitten te verwijderen. Hierna heb ik bij de balken spleten opgevuld. Dit is tussen de balken die de dakwerker heeft bijgeplaatst en de oude balken. Ik vertrouw het niet zo, als er gewicht (sneeuw) op het dak komt gaat het vrees ik daar anders zakken.

Hierna konden we beginnen met de eerste laag 8cm dikke isolatie aan de achterkant. 1/6 van het dak is nu voorzien van de eerste laag.


Ik zat te denken om ooit een ventilatie systeem te gaan maken. Nu het dak nog niet ge├»soleerd is, is het natuurlijk de moment om er ook meteen ventilatiebuizen tussen te “verstoppen”. Dit is namelijk de enige manier om aan de andere kant van het huis te geraken zonder zichtbaar te zitten. Na wat zoeken kwam ik langwerpig flexibel ventilatiekanaal tegen van ubbink (https://www.2smart.be/ventilatie/ubbink/air-excellent/ubbink-flexibel-kanaal-ovaal-60-x-130-mm-30-meter). Hier heb ik dan 30m van gekocht en kan ik binnenkort installeren. Ik heb direct ook een rolletje 50mm wachtbuis gekocht, om ook de 2 kanten te verbinden voor toekomstige kabels.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.